Spahotell i Sverige

Välja rätt spa

Du som ska besöka ett spa för första gången kan säkert vara lite osäker på vad det innebär i praktiken. Att det handlar om avkoppling för både kropp och knopp är en sak, men upplägget kan skilja stort mellan olika spa-anläggningar. Det finns dels traditionella anläggningar, dels nischade span där du till exempel kan göra botox.

I den här artikeln kan du läsa mer ingående om hur ett spa fungerar och vad du kan förvänta dig. En bra guide att ha till hands när du ska välja bland landets många anläggningar. Häng med för att ta del av de bästa tipsen!

Vad vill du få ut av vistelsen?

När du ska boka en eller flera dagar på ett spa bör du alltid utgå från dina egna önskemål och behov. Ställ därför en inledande fråga till dig själv om vad du önskar få ut av spadagarna. Det gäller inte bara behandlingar utan även andra aspekter såsom:

När du har svar på frågorna ovan kan du lättare filtrera dina sökningar med syftet att välja rätt spa. Det finns nämligen alla tänkbara varianter av span runt om i Sverige som med sina olika egenskaper passar vissa människor bättre än andra. Du kanske inte letar efter avkoppling i exakt samma form som andra besökare har gjort. Därför ska du inte direkt förlita dig på ett omdöme du hittar på nätet.

Idag är mat och dryck allt mer centralt hos anläggningar som erbjuder spa och relax. Du kan med andra ord förvänta dig mer än bara ett enkelt fruktfat och en vattenflaska. Med det sagt är det fortfarande många spa-anläggningar som erbjuder det enkla formatet. Det kan så klart vara ett bra alternativ om det rör sig om exempelvis en kickoff med jobbet eller liknande. Är det däremot du som ska överraska dig själv med ett spabesök bör du välja utifrån dina egna referenser.

Det finns ett flertalet spa-anläggningar som erbjuder moderna och avancerade skönhetsbehandlingar. Är du exempelvis intresserad av botox finns möjligheten att boka behandling med botox på den här typen av ställen. Normalt sett kan du läsa på hemsidorna om vilken typ av behandling med botox, fillers eller liknande som erbjuds.

Väljer du ett nischat spa som erbjuder avancerade behandlingar med botox och liknande kan priset ligga lite högre. Vill du hålla priset nere är tipset att satsa på ett enklare spa som kanske kort och gott erbjuder bubbelpool, massage och det tidigare nämnda fruktfatet.

Tanken med ett spabesök är att du ska investera i ditt välmående, både på den mentala biten och rent fysiskt. På vilket sätt det sker är upp till dig och därför är det alltid av stor vikt att välja spa med omsorg!