Spahotell i Sverige

Hälsofördelar med spa

Att gå på spa är härligt och bra både för ditt sinne och din kropp. Men att gå på spa är inte gratis och för att det inte ska bli allt för dyrt kan du även göra ett spa hemma. Att kombinera ett hemmaspa med att gå på ett allmänt spa är perfekt ur flera aspekter. Du kan helt enkelt få det bästa av två världar. När du ska göra ett spa hemma är miljön i badrummet viktigt. Ett tips är att investera i en snygg och funktionell duschhörna för att få rätt känsla i badrummet. En duschhörna är en snygg inredningsdetalj som förhöjer utseendet i badrummet samtidigt som den skyddar från att vatten ska spridas överallt.

Gör badrummet till ett spa

När du har hittat en tilltalande duschhörna kan du inreda badrummet på ett sätt så att du känner lugn och ro när du är där inne. Inredningsdetaljer som doftljus, fina handdukar och tvålpump samt växter kan bidra till en riktigt bra spa-stämning. När du ska spaa hemma är det perfekt att ta en varm dusch, göra en hårinpackning och en ansiktsmask, smörja in hela kroppen från topp till tå och bara vara. Spa är ett perfekt sätt att återhämta dig från en stressig dag.

Varva ner med spa

Om spa är ditt sätt att komma ner i varv är det en stor fördel att kunna göra det hemma eftersom det oftast tar mycket tid att gå på spa. När du sedan har mer tid, exempelvis på helgen, kan du boka in en dag på spa. Då kanske du till och med kan unna dig en härlig behandling. Om du åker på konferens med jobbet är det ett perfekt tillfälle att gå på spa om det finns på hotellet. Du kan även ge spa som förslag när det kommer till aktiviteter på konferensen. Att koppla av på spa efter intensiva timmar på konferensen är helt perfekt.

Kroppen mår bra av värme och massage

Det finns många hälsofördelar med att gå på spa. Kroppen blir återfuktad när du spaar, vilket ger huden en hälsosam lyster. Både varma bad, att basta och få massage är bra för blodcirkulationen. Det är även bra för musklerna som är trötta att få massage. Massage bidrar även till att rensa ut toxiner och andra gifter ur kroppen.