Spahotell i Sverige

Ordna ett eget hemmaspa

Om du har testat att gå på spa vet du säkert hur härligt det är. Det är välgörande för både kropp och själ. När du går på spa får du tid helt för dig själv, vilket löser upp stressknutar och får dig att slappna av. För att få den upplevelsen behöver du dock inte ta dig iväg någonstans och betala dyra pengar. Med minimalt med förberedelser kan du fixa en spaupplevelse hemma till en låg kostnad. Antingen för dig själv eller för vännerna.

Förbered en plats

Bestäm en plats att vara på och se till att du får vara där ostört. För att komma ner i varv behöver du ett ställe där inga barn eller andra kommer och stör. Att ordna spa går ut på att du ska få tid för dig själv. Bra ställen att vara på är badrummet, eller varför inte utomhus om du har tur nog att ha en uteplats som till exempel vetter mot en skog eller annan störningsfri miljö?

Träna gärna innan

Det är lättare att uppnå mentalt lugn om du först tröttar ut dig fysiskt. Det kan räcka med att du har ett par bra hantlar hemma att träna med. Hitta ett par bra övningar att göra med dina hantlar och kombinera dem med högintensiva kroppsviktsövningar för att köra slut på dig själv. Sedan kommer du inte orka tänka på något annat än att bara ta det lugnt.

Ha rätt accessoarer

Vad du vill göra i ditt hemmaspa bestämmer du själv. Om du vill ha en fullständig upplevelse kan du uppmuntra din eventuella partner att gå en massageutbildning och göra nytta i ditt hemmaspa. Men det finns också gott om saker du kan göra själv. Det kan räcka med att tända några ljus och lägga dig i ett varmt bad tillsammans med en badbomb och en god bok. Men du kan också förbereda en ansiktsbehandling för hemmabruk att ha till hands under någon del av din spadag. Kom ihåg att det alltid är värt att investera i ett riktigt bra doftljus.

Ät och drick lätt

Du som varit på spa har säkert märkt att det som serveras där oftast är lätt mat. Det är fokus på sallader och fisk. Det är inte bara ur hälsosynpunkt utan också för att du ska vara lättare i kroppen. Att äta en brakmåltid gör lätt att man blir tung och lite däst. Satsa istället på färska grönsaker, quinoa och ett vitt vin med eller utan bubblor. Andra bra saker att äta eller dricka är frukt, juicer och smoothies.