Spahotell i Sverige

Teambuilding på spa

Har du ett företag finns det olika saker du kan göra för att stärka arbetsgruppen och gemenskapen. Något som brukar uppskattas är om ni kan åka iväg på konferens med spa, eftersom dina medarbetare då känner sig uppskattade. Med ett företagslån kan du göra det möjligt.

Är en dag på spa värt pengarna?

Att bjuda arbetslaget på en dag eller weekend med konferens och spa kan kosta en hel del. Det är en kostnad du kan lösa kortsiktigt genom ett företagslån, och det kan vara värt investeringen. Genom att stärka jobbgemenskapen kan du skapa en arbetsplats där de anställda mår bättre, trivs bättre och fungerar bättre tillsammans. Förutom att det skapar en trevligare arbetsmiljö är det något som kan göra att arbetsplatsen blir mer effektiv och lönsam. Med en lyckad teambuilding kan ni tillsammans nå mycket längre än om det finns en bristande gemenskap i gruppen.

Minskade kostnader

Tvivlar du ändå på om det är värt att ta ett företagslån för att skapa en bättre fungerande gruppgemenskap? Ett sätt att se värdet av att skapa en arbetsplats där det är möjligt att trivas och må bra är att försöka föreställa dig alternativet. En arbetsplats där ingen riktigt trivs är en bra grogrund för konflikter, dålig stämning och i värsta fall mobbning. De som lätt känner sig stressade eller har andra faktorer i livet som gör att de mår dåligt kan utveckla psykisk ohälsa och behöva vara borta från jobbet. Som arbetsgivare är du med och betalar för det sjukskrivningarna kostar samhället – vilket kan röra sig om kostnader som är mycket högre än en helg på vilket spa som helst och där det är svårt att lösa situationen med ett företagslån.

När det fungerar bra

Återgå sen till att tänka på den arbetsplats du vill skapa. En där alla trivs, känner sig uppskattade och sedda, med en gruppgemenskap som gör att människor vågar presentera sina idéer, utvecklas och bidra på alla sätt de kan. En arbetsplats dina medarbetare vill komma till och saknar under semestern, och där alla strävar efter samma mål och tycker att det är en meningsfull strävan. Vad kan du göra för att ni ska nå dit? En dag eller en weekend på ett spa kan vara en symbolisk sak som därför har stor betydelse, men att ha en bra arbetsmiljö är något du måste arbeta för kontinuerligt. Kanske måste du börja med dig själv, se till att du är den som ser, uppmärksammar och bryr dig om alla. Känner dina medarbetare att det är så kommer tiden på spa vara värt vilket företagslån som helst, eftersom det då blir en förstärkning av det som sker till vardags och något som kan spridas vidare när ni kommer hem därifrån.