Spahotell i Sverige

Concealer – konsten att få till en naturlig look på spa och konferens

Att åka iväg på spa med jobbet blir bara vanligare och vanligare, många gånger hålls konferenser där och det är ett bra sätt att träffa kollegorna utanför jobbet. Den avslappnade miljön gör även att anställda kan slappna av på ett helt annat sätt än vad de kan göra på jobbet. På så sätt kan de ladda om batterierna och på ett enkelt sätt fundera över framtida utmaningar ni som företag står inför. Det kan även bidra till att medarbetarna känner sig mer sedda och uppmärksammade om företaget väljer att lägga pengar på en resa till ett spa istället för att köra en konferens på hemmaplan. Ett problem som många står inför innan de ska åka iväg på konferens är vilken typ av smink man ska ha med sig, då man vill se naturlig ut samtidigt som man vill dölja eventuella påsar. Ett väldigt bra tips är då att använda sig av concealer.

Vad använder man concealer till?

En concealer kan man använda till mycket och bidrar till en mer energifylld look. Bland annat döljer den eventuella påsar under ögonen samt att man kan använda den till att dölja ojämnheter såsom finnar. Många gånger använder man concealern under ögonen samt på ögonlocken för att se mer vaken ut, vilket kan behövas om en av kvällarna på konferensen blev lite sen och man vill se pigg ut inför morgondagens möte.

Vilken concealer bör jag använda mig av?

Concealers kan finnas som ett puder, i flytande form eller som ett stift. Om du har torr hy så bör du använda dig av en flytande variant som inte är lika tjock, medan den tjockare varianten är att föredra om du har fetare hy. Då concealern ska vara ljusare än din egen hudton vill du använda dig av en concealer som är två nyanser ljusare än vad din hud är för att skapa den mer energifyllda looken. Om du vill dämpa röd hy exempelvis så kan du köpa en färgkorrigerande concealer i grönt som neutraliserar de röda tonerna. Är ni iväg på spa bör du använda dig av en vattenfast concealer som håller vid dopp i poolen. För att få till den bästa looken så rekommenderas det att du baddar på concealern med hjälp av exempelvis en beauty blender.

Vid sena nätter och kvällar på konferensen kommer concealern vara din räddning nästkommande dag och dina kollegor kommer aldrig tro att du var uppe så sent som du var. Den kommer även rädda dig från eventuella finnar som dyker upp och som du vill dölja i poolen.